onsdag 2 oktober 2013

Månadsrapport- startskott

Denna rapport får bli startskottet för framtida månadssummeringar. Vårt största tillgång efter boningshus är pengarna på banken. Med undantag för en summa bundet pensionssparande på ca:40 000kr är det arvet från avlägsen släkting som nu finns tillgängligt här. Vi har ännu inte beslutat hur mycket eller var dessa arvspengar ska investeras men ett lån på nära 100 000kr har vi i dagarna löst.

Pengar kommer även att investeras i vår egen fastighet då vi för närvarande har ytterligare en byggnad på tomten under konstruktion.Värdet på boningshuset samt tomt är blygsamt taxerade till 1 750 000kr (värderad från mäklare 2 850 000 och då exklusive extra byggnad) Taxeringsvärdet kommer ökas på när byggnationen är avslutad. Anledningen till att jag valt taxeringsvärdet som riktpunkt är att vi inte ser huset som en investering utan enbart som boende. Fordran är ett personligt lån till mitt företag.

Skulderna uppgår till 1583 687 där CSN med obetydlig ränta inom en tidsperiod på ca:16år. Bolånet amorterar vi månadsvis. Målsättning här är att bli skuldfria innan pension, återkommer i ett senare inlägg med amorteringsplan. Utmaningen härnäst blir till att investera en stor del av sparandet i något som genererar passiva inkomster i framtiden.

Eget kapital med hela 1 155 543 känns lite missvisande då stor del är bundet kapital.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar